Healthy with Rebecca

Kontakt: healthywithrebecca@hotmail.com

TEST / Kompressionstights

Publicerad 2015-05-06 19:01:54 i Test, Tips,


När jag fick chansen att testa och utvärdera ett par kompressionstights var jag inte sen att tacka ja! Både märket (Rehband) och shoppen Sportsmart är nytt för mig, så det var spännande. Idag låg de, som jag nämnde tidigare, i min brevlåda och jag tog självklart på mig dem för att testa i gymmet direkt. För att få ett helhetsintryck testade jag dem i olika aktiviteter - promenad, löpning, plyo och styrketräning. Här kommer en, vad jag hoppas, innehållsrik recension!
 
STORLEK: Jag valde min normala storlek, och tyckte att de passade bra! De kanske upplevs som små innan man tar på sig dem, men kom ihåg att kompressionstights ska sitta ungefär som en andra hud.
 
PASSFORM: Otroligt sköna! De sitter åt, håller saker på plats så att säga och stannar även där de ska sitta tack vare att de har snörning i midjan. Jag gillar även att midjan är av det högre slaget, det är skönt när man springer tycker jag. 
 
KVALITÉ OCH UTSEENDE: Jag har inte så många kompressionstights att jämföra med, men upplever att kvalitén är riktigt bra, då utgår jag främst från hur passformen är. Utseendemässigt är de också bra. Hade det funnits någon färgklick av något slag hade den kanske fått högsta betyg, men jag tycker ändå att sömmarna ger en viss effekt och de är placerade på ett smickrande sätt.
 
FUNKTION: Det man säger med kompression är ju oftast att det ska påskynda återhämtningen. Det kan jag ju tyvärr inte uttala mig om såhär direkt, men det ska jag definitivt återkomma till i något senare inlägg, eftersom jag upplever att jag har just problem med återhämtning i benen vid löpning. Däremot kan jag skriva under på att trötthetskänslan i benen är betydligt mindre. Detta beror, för er som kanske inte har koll på det, på att blodgenomströmningen kommer igång och därmed "rensas" våra muskler.
 
Dessa finns som sagt på Sportsmart, som säljer kompressionskläder och skydd för t.ex knän, rygg och armbågar. Om ni är intresserade utav just tightsen finner ni dem HÄR.
I samarbete med Sportsmart.

Kommentarer

Postat av: Elsa Ohrås

Publicerad 2015-05-06 20:15:26

Åhh sååå fin blogg du har!! Jättefina och inspirerande bilder och inlägg! :)

Svar: Tack så hemskt mycket! :)
Rebecca Rehn

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Rebecca Rehn

En tränings- och hälsoblogg som fokuserar mycket på recept och tung styrketräning, men även välmående i stort. Jag som driver bloggen heter Rebecca, är 21 år gammal och kommer ursprungligen ifrån Härjedalen, men studerar just nu till Fysioterapeut på Uppsala universitet. Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela