Healthy with Rebecca

Kontakt: healthywithrebecca@hotmail.com

Få familjen att äta nyttigt

Publicerad 2015-05-23 19:16:57 i Allmänt,

Det är ganska ofta ungdomar som hör av sig till mig och undrar hur man ska göra för att få sin familj att äta nyttigare. Tänkte därför dela med mig utav några enkla tips! Jag själv bor just nu ensam med min mamma då resten av familjen pluggar/jobbar på annan ort, och som tur är så gillar hon också att äta nyttigt, så för mig är det inga större problem!

- Förklara! Det viktigaste är att sätta sig ned med familjen och förklarar vad det är du vill. Hur ska de annars veta? Förklara att du skulle önska att ni åt mer nyttigt, och att du mer än gärna hjälper till med matlagning och handling.
 
- Laga maten själv. Några dagar i veckan kan du stå för matlagningen där du lagar nyttiga rätter. Familjen kommer då förhoppningsvis inse att den maten smakar minst lika bra som den ni brukar äta.

- Följ med och handla. Då hinner du påverka själva råvarorna också. Kör det klassiska: byt ut vitt ris mot råris, vit pasta mot fullkornspasta, vitt bröd mot fullkornsbröd. Köp också oliv- eller rapsolja istället för margarin att steka i!

- Blanda i grönsakerna i maten. Haha, det låter som tips för små barn, men ibland fungerar vuxna likadant när det gäller grönsaker; det är något som måste ätas, men som man inte njuter av. Hacka ner grönsaker i grytan, ungsrosta rotfrukter eller gör en soppa.

- Introducera nyttiga desserter. Istället för att chips- eller godispåsen kommer fram mitt i veckan när ni kollar på TV så kan du stå för desserten. Du kan göra denna jordgubbssorbethemmagjorda snickers, denna nyttiga chokladbollsröra eller varför inte en god och enkel smoothie?
 
- Gör det på egen hand. Om du har testat flera gånger, men de ser ändå inte de positiva i den nyttiga maten; kör själv! Laga din mat enbart åt dig, handla råvaror, gör matlådor. Din familj borde inte hindra dig från att äta nyttigt bara för att de inte vill!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Rebecca Rehn

En tränings- och hälsoblogg som fokuserar mycket på recept och tung styrketräning, men även välmående i stort. Jag som driver bloggen heter Rebecca, är 21 år gammal och kommer ursprungligen ifrån Härjedalen, men studerar just nu till Fysioterapeut på Uppsala universitet. Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela