Healthy with Rebecca

Kontakt: healthywithrebecca@hotmail.com

Nybakat bröd till dörren

Publicerad 2015-05-30 09:10:37 i Allmänt,

Här, kära Uppsalabor, har ni något som jag kallar lyx! När jag vaknade hängde det en påse med nybakade surdegsfrallor på min ytterdörr. Jag älskar att lyfta fram företag med sådana här idéer, som förgyller livet lite. De levererar inom Uppsala varje lördagsmorgon, och man kan välja på en liten eller en stor brödkasse! HÄR kan ni läsa mer om ni är intresserade.
 
Nu har jag fått den bästa tänkbara starten på dagen som kommer att gå åt till att plugga, städa och kanske tar jag mig till gymmet en sväng också! Tänkte hoppa in och köra en demo för Celsius idag också, men jag känner fasen att tiden räcker inte till.. Tråkigt! Vad ska ni hitta på idag?
 
Inlägget i samarbete med Bagerikassen.

Celsiusdemo

Publicerad 2015-05-29 19:27:00 i Allmänt,

Dagarna springer iväg och jag räknar ner, med skräckblandad förtjusning. Jag vet att det är 6 dagar kvar tills det äntligen är sommarlov, men jag vet också att det är bara 6 dagar kvar till tentan. Och jag känner mig allt annat än redo! Idag fick jag i alla fall klart att jag får jobb i sommar, vilket var otroligt skönt!
 
Idag tog jag i alla fall en pluggpaus och tog mig ut till Ica Maxi för att dela ut lite Celsius tillsammans med Elika, det var väldigt uppskattat bland alla som storhandlade inför helgen. 3 timmar gick hyfsat snabbt ändå eftersom jag hade så härligt sällskap, men man är alltid lika tömd på energi efteråt. Så nu ska jag ta en cykeltur till affären för att få andas lite syre!

Personlig träningslista

Publicerad 2015-05-26 21:53:50 i Allmänt,

Min idrottsbakgrund: Har alltid varit aktiv och har testat de flesta idrotter som erbjudits i min närhet, däribland fotboll, längdskidor, simning, curling och luftgevärsskytte. Den idrott som fanns längst i mitt liv var fotbollen som jag älskade! Gymmet hittade jag till 2012 tror jag, började dock inte styrketräna seriöst förrän snart två år tillbaka.

I mina öron när jag tränar: Vid styrketräning är det "tung" rock och hip hop som gäller, behöver tända lite jävlaranamma och ilska i mig för att passet ska bli riktigt bra. Vid löpning är det mer uptempo som gäller.

I min träningsväska: BCAA, hörlurar, träningsskor, Celsius och plånbok. Tränar jag innan skolan finns även handduk, ombyte och kvarg i väskan!

Favoritmuskel: Rygg, utan tvekan! En väldefinerad rygg slår allt i mina ögon. Eller axlar!

Mål med träningen: Jag har egentligen inget särskilt mål med min träning just nu, utan tränar för att det är det absolut roligaste jag vet! Jag längtar till varje promenad, varje gympass. Så mitt mål är väl att må bra!

Favoritövning: Just nu är det hantelrodd. Mest för att jag kan använda feta hantlar ;)

Favoritmat: Måste nog säga lax! Svårt att tänka sig att något så saftigt och gott är så nyttigt!

Mina inspirationskällor (inom träning och hälsa): Fitnesskonton på Instagram! 

Favoritkonditionsträning: Intervallpass! Man får jobba hårt och intensivt under en kortare period. Långpass är inget för mig.

Favoritmellis: Kvarg med lågkalorisylt och nötter.

Då tränar jag allra helst: någon gång mitt på dagen. Gärna när jag fått ladda upp med bra musik och en Celsius i lugn och ro först.

Mitt bästa kosttips: mat ska alltid smaka bra! Även fast du försöker äta nyttigt så ska du inte kompromissa på smaken.

Favoritlivsmedel: Kvarg, lax och jasmineris!

Mitt motto: Att aldrig låta någon se ner på dig. Eller i alla fall att aldrig tillåta sig själv att ta åt sig. Det finns säkert människor därute som stör sig på mig och det faktum att det går bra för mig och att jag följer mina drömmar. So what?! Är det du eller den avundsjuke som utvecklas och lever ett rikt liv?

En fredagskväll unnar jag mig gärna: Choklad i alla dess former! Och ett glas vin eller en iskall öl kanske.

Hälsa för mig: Handlar om att man trivs i sin kropp, att man har hittat balans.

Min favoritfrukost: Något med ägg, t.ex omelett eller äggröra, eller gröt med massa gott på!

Så sover jag
: Jag somnar på två sekunder och sover allt som oftast djupt. Somnar alltid med ett podcastavsnitt i öronen. Oftast vaknar jag tidigt på morgonen och tar gärna en promenad innan dagen börjar. 

Detta klarar jag mig inte utan: förutom det självklara så som familj osv, så är det mitt headset och gymmet. Får abstinens efter ett par dagar borta från gymmet och jag lyssnar nästan jämt på musik eller podcast, vad jag än gör.

Finns det någon träningsform som du är nyfiken på att testa?: Spinning! Har fortfarande inte fått tummen ur och testat det. 

Detta tränar jag allra helst i: Freddy-kläder. 

Glöm inte att: Aldrig jämföra dig med andra, det leder aldrig till något bra.

 

Om

Min profilbild

Rebecca Rehn

En tränings- och hälsoblogg som fokuserar mycket på recept och tung styrketräning, men även välmående i stort. Jag som driver bloggen heter Rebecca, är 21 år gammal och kommer ursprungligen ifrån Härjedalen, men studerar just nu till Fysioterapeut på Uppsala universitet. Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela