Healthy with Rebecca

Kontakt: healthywithrebecca@hotmail.com

Monday

Publicerad 2015-03-30 19:15:56 i Allmänt,

En väldigt grå och tråkig dag idag som ändå har gått ruskigt fort! Hade bara en 45 minuter lång föreläsning idag som kändes mer eller mindre värdelös.. Men men! Drog hem och lagade lunch efter det, fick bli lax kryddad med peppar/lime-krydda och sedan lite västerbottensost på tillsammans med haricots verts. Väldigt simpelt, men ack så gott!
 
Drog mig vidare till gymmet för ett snabbt och intensivt gympass. Avslutar de flesta passen med lite kondition numera, älskar känslan av att svettas och verkligen ta ut mig! Men vissa dagar, som idag, när det känns lite tråkigt är jag glad över att bästa Celsius och Tyngre radio finns som sällskap, haha!
 
Ber om ursäkt för att bloggen är låg just nu, men imorgon åker jag hem igen och har då mer tid över!

Sunday morning

Publicerad 2015-03-29 16:21:32 i Allmänt,

Jag som alltid har varit en frukostmänniska blir lite ledsen när det blir fler och fler mornar då jag vaknar upp och inte är sugen på någonting. Jag är hungrig, men vill inte ha någonting. Ägg i alla dess former går dock ned, gärna tillsammans med knäckebröd. Knäckebröd, isbergssallad, rökt skinka och stekt ägg har varit en favorit ett tag nu. Imorse blev det en annan succékombo; knäckebröd med cream cheese med smak av vitlök och örter samt äggröra. 
 
Hade tänkt ligga inne och slappa hela dagen idag eftersom det är sådant väder. Men efter ett par avsnitt av Greys under täcket blev jag lite rastlös, så drog till gymmet en sväng ändå för att plåga mina armar. Att köra sig slut på gymmet och sen lägga sig under täcket är ändå det bästa :) Nu: lunch!

Lördagens filmtips

Publicerad 2015-03-28 18:15:54 i Tips,

Det finns två saker som gör en film fulländad i mina ögon. Det första är att den är verklighetsbaserad. Det andra är att det är lite av en "nörd-film", alltså att den handlar om ett geni eller att den verkligen nördar in sig på ett ämne. Och det är inte ofta jag skriver om andra saker än träning i denna bloggen, men det finns två filmer som jag precis har sett, som är alldeles för bra för att inte se. Så jag måste dela med mig utav dessa filmer!
 

THE THEORY OF EVERYTHING
En film som handlar om den helt otroliga Stephen Hawking. Detta geni! Som år 1963 fick beskedet att han bara hade två år kvar att leva. Än idag lever han med den hemska sjukdomen ALS, och än idag håller han på med sin forskning. Jag är fortfarande helt tagen efter att ha sett den här filmen... Vilken otrolig människa alltså, och vilken otrolig fru! Jag vet inte vad jag ska säga mer än att den här filmen kommer inte att lämna något oberörd.
(HÄR kan ni sedan läsa om hur mycket i filmen som faktiskt speglar verkligheten)
 
THE IMITATION GAME
Också en sann historia om matematikern Alan Turinger som anmälde sig frivillig till den brittiska underrättelsetjänsten strax innan andra världskriget bröt ut. Han leder sedan ett MI6-team fullt av forskare som ska försöka knäcka koden till nazisternas olösbara Enigmachiffer (krypteringsmaskin som användes för att kryptera meddelanden). En film som också påminde mig om vilka fantastiska människor det finns ute i världen. Deras hjärnkapacitet är något helt otroligt, och jag önskar SÅ att jag också var ett geni ibland..

Om

Min profilbild

Rebecca Rehn

En tränings- och hälsoblogg som fokuserar mycket på recept och tung styrketräning, men även välmående i stort. Jag som driver bloggen heter Rebecca, är 21 år gammal och kommer ursprungligen ifrån Härjedalen, men studerar just nu till Fysioterapeut på Uppsala universitet. Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela