Healthy with Rebecca

Kontakt: healthywithrebecca@hotmail.com

Recept | Morotskaka

Publicerad 2015-02-28 15:00:00 i Recept,

 
Här har ni morotskakan jag testade göra i torsdags. Helt underbar, kan jag bara säga! Hade jag bjudit någon på denna utan att säga att den är aningen nyttigare än vanlig hade nog ingen märkt det. Lova mig att ni testar på detta recept, för det är verkligen helt otroligt gott :}
 
Ingredienser (1 liten kaka)
2 ägg
0.5 dl sötströ
1 msk agavesirap
0.5 dl bovetemjöl
1 msk kokosmjöl
0.25 dl pofiber
1.5 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
1.5 tsk kanel
1 tsk kardemumma
En nypa salt
En mogen banan
0.5 dl kokosolja
1 riven morot
 
Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Mosa bananen i en annan skål och blanda ner de rivna morötterna. Blanda sedan ner de blöta ingredienserna, och till sist blanda samman allt. Grädda mitt i ugnen 50 minuter ungefär. Frostingen gör du genom att blanda kvarg, vaniljpulver och agavesirap efter smak!

Originalrecept härifrån.

Last chance

Publicerad 2015-02-26 19:41:55 i Allmänt,

 
Godkväll! Hur står det till mer er? Min hals har blivit betydligt bättre det senaste dygnet så jag kunde nästan inte vara lyckligare. Hade bara en föreläsning idag så sedan två har jag suttit och jobbat, så hela min hjärna är mos nu. Var därför tvungen att göra något stimulerande, och vad gör man då? Jo, man bakar! Så just nu har jag en morotskaka i ugnen. En hälsosam morotskaka, ska tilläggas, mm.. Första gången jag testar den, så blir det lyckat kommer självklart recept upp här! :}
 
Vill bara påminna er en sista gång om den unika rabattkoden på Stronger.se som ger er 10% rabatt! Ni uppger bara "rehn10" i kassan. Ber om ursäkt om jag är tjatig, men det är slutspurten nu, så vill ni hinna fynda så är det dags nu. Jag fullkomligt ääälskar mina gymhandskar därifrån, har spanat in de med zebramönster också..

Bovetepannkakor

Publicerad 2015-02-25 13:24:44 i Recept,

 
Var så sugen på pannkakor idag, men hade varken mjölk eller vetemjöl hemma så gjorde en egen, lite mer spartansk variant. Den är även nyttigare och är fri från både gluten och laktos! Det slår inte vanliga pannkakor, men med rätt tillbehör var det riktigt gott ändå, och det är ju ett bra subsitut för er som är intoleranta mot just gluten och laktos. Receptet på pannkakorna ser ni nedan, fyllningen gjorde jag enkelt genom att blanda varma hallon och lättkvarg! Smaklig måltid.
 
Ingredienser (4 stora pannkakor)
3 dl vatten/3 dl water
1 1/4 dl bovetemjöl/1 1/4 dl buckwheat flour
2 ägg/2 eggs
1 nypa salt/1 pinch of salt
1/2 tsk äkta vaniljpulver/1/2 tsp vanillapowder
1 msk kokosolja/1 tbsp coconutoil
 
Gör så här/Do like this
Blanda hälften av vattnet med mjölet och saltet. Tillsätt ägg och resten av vattnet. Till sist rör du i vaniljpulver och kokosolja. Låt stå och svälla ett tag innan stekning.//Mix half the water with the flour and the salt. Add eggs and the rest of the water. Last you add vanilla powder and coconutoil. Let it stand and swell for a while before frying.

Om

Min profilbild

Rebecca Rehn

En tränings- och hälsoblogg som fokuserar mycket på recept och tung styrketräning, men även välmående i stort. Jag som driver bloggen heter Rebecca, är 21 år gammal och kommer ursprungligen ifrån Härjedalen, men studerar just nu till Fysioterapeut på Uppsala universitet. Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela