Healthy with Rebecca

Kontakt: healthywithrebecca@hotmail.com

Knäckebröd (och konstiga ingredienser)

Publicerad 2015-04-23 20:12:47 i Livsmedel, Recept,

Om det är något jag inte riktigt förstår varför jag envisas med att köpa så är det knäckebröd! Det är ju så fruktansvärt enkelt att göra, och det blir mycket godare när man gör det själv. Då kan du välja exakt de frön, kryddor och mjöl som du tycker är godast. De som jag gjorde idag påminner om Risentas sesamkakor, om det är någon som har smakat dem? I alla fall, här kommer ingredienserna:

2 dl majsmjöl (eller annat mjöl)
2,5 dl valfria frön (jag hade linfrön, sesamfrön och pumpakärnor)
2 msk kokosolja
2,5 dl kokande vatten
Salt
Kanel
Kardemumma

Såhär gör du:
Blanda mjöl, frön, kanel och kardemumma i en skål. Koka upp vatten och lägg i kokosoljan, se till så att den smälter. Häll sedan i vätskan i mjölblandningen och blanda. Bred ut på bakplåtspapper och se till så att det blir ett tunt lager. Toppa med salt och lite extra sesamfrön för syns skull. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 40 minuter.
 
La även märke till idag att jag börjar samla på mig lite Risenta-påsar nu. Många tycker att det är jobbigt att baka nyttigare eftersom man måste köpa så "konstiga" ingredienser. Men det är värt det kan jag säga! Man använder oftast så lite så de räcker länge. Och det är inte alla saker som är dyra, en påse majsmjöl kostar t.ex 13 kronor. Sedan finns det ibland billigare alternativ på nätet, bland annat har Bodystore ett riktigt bra utbud av hälsokost.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Rebecca Rehn

En tränings- och hälsoblogg som fokuserar mycket på recept och tung styrketräning, men även välmående i stort. Jag som driver bloggen heter Rebecca, är 21 år gammal och kommer ursprungligen ifrån Härjedalen, men studerar just nu till Fysioterapeut på Uppsala universitet. Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela