Healthy with Rebecca

Kontakt: healthywithrebecca@hotmail.com

20 bast

Publicerad 2014-05-31 19:17:26 i Allmänt,

Hipp hipp hurra, idag blir jag 20 år gammal! Blev bjuden på en liten champagnefrukost när jag vaknade och sedan har dagen fortsatt med mysigt firande tillsammans med familjen. Har varit borta hela dagen så något besök på bolaget har det inte blivit, får se när premiärturen blir ;} Ha en fortsatt trevlig dag, det ska jag ha!

 

Njut av träningen!

Publicerad 2014-05-29 17:59:07 i Allmänt,

Hörrni, jag tänkte att vi skulle snacka lite om det här med vad träning är. Vad är träning för er egentligen? Är träning ett ord enbart sammankopplat med jobbigt, ont, svettigt, prestationsångest och personbästa i era ögon? Eller är det ett ord som lika gärna kan kopplas ihop med lycka, välmående och avslappning?
 
För mig betyder träning glädje! Jag har alltid älskat träningen, men jag har nog aldrig känt en sådan frihetskänsla i samband med träning förut. Detta kom till mig helt plötsligt under en promenad häromdagen. Jag hade haft en väldigt tung dag med mycket att göra. Hela dagen hade spenderats framför datorn med jobb och plugg och hela min skalle var tjock utav nya kunskaper och tankar. När klockan var halv fem dunkade huvudet rejält och istället för att ta en huvudvärkstablett så slog jag igen datorn, snörade på mig träningsskorna, i med hörlurarna, tröck igång en podcast med PT-fia och gick ut i det strålande vädret.
 
Halvvägs in i promenaden, när jag gick på min favoritsträcka vid vattnet, slog det mig hur bra jag mådde just där och då. Jag powerwalkade inte, utan gick i ett behagligt tempo. Hunden skuttade fram och luktade på allt möjligt. Solen värmde mot ansiktet. Där och då insåg jag att vi måste bli bättre på att njuta av träningen. Vi svenskar är duktiga på att klaga under vinterhalvåret, men njuter vi verkligen när sommaren och solen väl kommer? Eller jagar vi bara upp oss över vem som är brunast och vem som arrangerar flest grillpartyn? Njut av att ni är friska, mår bra och kan använda era ben. Njut av den underbara naturen vi har. Kliv ut från gymmet då och då och ta till vara på den starka kroppen du byggt där inne!

Några bilder från idag när jag var ute med min familj och verkligen njöt av vandringen.
 

Hur mycket cardio?

Publicerad 2014-05-28 11:47:16 i Frågor & svar,

Har fått frågan hur mycket cardio jag kör just nu (förstår du inte riktigt vad cardio innebär så har jag förklarat det HÄR). Som jag skrev för ett par veckor sedan så är mitt mål just nu INTE att gå ner i vikt och tighta till kroppen. Jag struntar i allt vad våg och måttband innebär. Mitt mål just nu är att bygga och utvecklas.

Men, sedan är jag en sådan person som alltid har älskat att verkligen svettas. Sedan så är det viktigt att nämna att konditionsträning inte bara är bra för fettförbränning, utan för så mycket mer. Vi tränar samtidigt kondition, vi låter hjärtat jobba och bli starkare och vi får en hel rad med positiva hälsoeffekter utav det. Så just nu kör jag så mycket cardio som jag känner för. Vill jag ta en promenad, så gör jag det. Vill jag springa, så gör jag det. Jag gör det för att jag tycker att det är roligt helt enkelt! :}

 

Om

Min profilbild

Rebecca Rehn

En tränings- och hälsoblogg som fokuserar mycket på recept och tung styrketräning, men även välmående i stort. Jag som driver bloggen heter Rebecca, är 21 år gammal och kommer ursprungligen ifrån Härjedalen, men studerar just nu till Fysioterapeut på Uppsala universitet. Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela