Healthy with Rebecca

Kontakt: healthywithrebecca@hotmail.com

Dagens benpass

Publicerad 2014-07-31 21:03:15 i Träningspass,

For till gymmet med lillebror idag för att avverka ett benpass. Till skillnad från de tidigare benpassen så tog jag det väldigt lugnt idag. Tog tid på mig och såg till att kontakten var på plats och att det brände i rätt muskler. I benpressen och knäböjen blev det många set, var helt skakig redan efter de övningarna! I just de två övningarna gillar jag att börja lågt och sedan jobba mig uppåt i vikt. Som tex i benpressen så började jag på 40kg, la på 30kg, la på 20kg osv tills jag var uppe i 130kg. Ni ser ju på bilden hur det ser ut, jag lägger på en viktplatta efter varje set. I början kör jag 10-12 reps och på slutet kör jag 6 st reps. Jag maxar alltså inte varje gång!

Nu har det gått några timmar och jag känner redan hur träningsvärken börjar smyga sig på, ska bli spännande och se hur svårt det är att kliva upp ur sängen imorgon, haha!

 

Lyxigt kvällsmål

Publicerad 2014-07-30 20:47:53 i Måltider,

Igår plockade jag några av de sista jordgubbarna som finns i vår odling på bakgården. Bestämde mig för att avnjuta dem tillsammans med iskall mjölk på direkten! Till det blev det vattenmelon och en näve chokladdoppade nötter. Minst sagt ett utav mina lyxigare mellanmål! Ikväll blir det nog snarare ett par goda surdegssmörgåsar med ost och gurka eller en burk med kvarg och varma bär.. Vi får se vad magen skriker efter! Vad föredrar ni att äta på kvällen?

 

Efter träning

Publicerad 2014-07-30 14:24:47 i Måltider,

Har precis avverkat det biceps- och axelpass som aldrig blev av igår. Var lite tråkigt från början, men jag kom snabbt på andra tankar. Att en promenad med en otroligt efterlängtad vän kom "i vägen" för mitt gympass ska inte ge några som helst ångesttankar. Om träningen alltid tas i första hand, över familj och vänner, och alltid måste bli av,  bör man ta sig en liten funderare.

Passet gick hur som helst väldigt bra, ska skriva lite mer om det senare. Det jag tänkte visa er i detta inlägg är mitt otroligt goda mellanmål jag just ätit. Kvarg med hallonsmak toppat med chiafrön och naturella nötter samt ett par skivor vattenmelon! Mättar bra och länge, och nu orkar jag definitvt med lite mer jobb.

 

Om

Min profilbild

Rebecca Rehn

En tränings- och hälsoblogg som fokuserar mycket på recept och tung styrketräning, men även välmående i stort. Jag som driver bloggen heter Rebecca, är 21 år gammal och kommer ursprungligen ifrån Härjedalen, men studerar just nu till Fysioterapeut på Uppsala universitet. Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela